Корисні статті

З якої чашки потрібно пити, щоб стало смачніше?

З якої чашки потрібно пити, щоб стало смачніше? Виявляється, що чашка, та й, взагалі, будь-який посуд, здатні впливати на смакові якості людини, аромат, що вловлюється, і нашу задоволеність їжею. Так яким же за кольором посудом поповнити кухонний набір, щоб припало до смаку та душі. Читайте та запам’ятовуйте!

Вчені вже давно задумалися над питанням, як на людину впливає взаємозв’язок кольору посуду та їжі, що з неї вживається. На сьогоднішній день існують наукові роботи на цю тему.

«Колір посуду може вплинути на різні характеристики напоїв та їжі». Цитата Бетіни Пікерас-Фішман – співробітниці університету політехніки у Валенсії. 

З якої чашки потрібно пити, щоб стало смачніше?

Так, вчені Оксфордського університету разом із Чарльзом Спенсом провели низку цікавих досліджень. Вони стосувалися напоїв та чашок різного кольору. Наприклад, візьмемо досвід із гарячим шоколадом. Шістдесяти піддослідним пропонували спробувати гарячий шоколад із чотирьох пластикових чашок різного кольору: червоного, білого, помаранчевого та кремового. При цьому їх розміри та форма були абсолютно однакові.
Лідерами виявилися чашки бежевого та помаранчевого кольорів. Людям здалося, що саме в них гарячий шоколад ароматніший, смачніший і якісніший, ніж в інших ємностях. Хоча, насправді, склад найгарячішого шоколаду, як і пропорції води в чашках, були майже строго однакові. Якщо бути точніше, то у випадку з гарячим шоколадом, з відривом у кілька очок перемогли бежеві кружки.

На превеликий жаль, на вас чекає розчарування. Неможливо придбати тільки бежеві чашки і заспокоїтися. Адже для кожного продукту та напою сприятливий для сприйняття колір посуду змінюватиметься.

Але, якщо знати та подавати страву в посуді правильного кольору, ви навіть не уявляєте, яким сильним виявиться позитивний ефект дії.

Ось ще спостереження деяких інших груп вчених

  • Краще вгамовують спрагу ті безалкогольні напої, які подаються в посуді холодних відтінків (зелений, синій тощо).
  • Неймовірно смачними будуть лимони, якщо їх викласти в лимонницю жовтого кольору. Але такого, щоб він хоч трохи контрастував із кольором лимона.
  • Щоб напої здавалися солодшими, подавайте їх у ємностях рожевого кольору.
  • Смаки ягідного мусу, смузі, полуничного та вишневого соків будуть натуральнішими і насиченішими при подачі в білому посуді.
  • Улюблений ранковий напій кави бажано пити із чашок червоного та шоколадного квітів.
  • Жовтий і синій кольори сильно пом’якшують аромат і смак кави, він перестає бути насиченим. Тому сині та жовті кухлі для кави краще не використовувати.

Щоб приготовлені напої були найкращими, враховуйте поради, використовуйте воду «Феофанівську». Здавна вона цінувалася своїми унікальними оздоровлюючими властивостями.

Питна негазована вода «Феофанівська» буде доставлена вам додому у зручний час. Свіжонабрана, смачна, чиста та якісна. Видобута з артезіанської свердловини глибиною понад 250 м в екологічно чистому районі Новосілки, поблизу Феофанії.

Рекомендуємо ознайомитись із статтею «Як правильно приготувати чай», щоб пізнати тонкощі процесу заварювання.

Залишити відповідь